Welkom in Hongarije
Balaton Informatie
Balaton Nieuws
Vissen op Balatonmeer
Overnachtings adressen
Voorwaarden
Meestgestelde vragen
Contact
Gastenboek
Nieuwsbrief aanmelden
Producten
Koop huizen
Koop grondstuk
Huur huizen
Vakantie huis en appartementen
0  Product(en) in winkelwagen
  Goed verzorgde vakanties

De mooiste huizen en vakanties - Rond Balatonmeer in Hongarije

  Goed verzorgde vakanties
Foto

Zachtjes deinend op de golven van het Balatonmeer is vakantie houden een waar plezier, in de zomermaanden komt de water temperatuur zelden onder de 22 graden en loopt in het hoogseizoen op tot 27 / 28 graden wat zeer aangenaam is om langdurig te baden en te spetteren.
 
Droomhuis kopen in Hongarije ga naar de website


Het Balatonmeer is een zoetwatermeer en het water is helder en van drinkwater kwaliteit.
Wat de stranden betreft is de zuidkant langzaam aflopend en kun je zelfs tot 500 meter ver in het water nog staan, aan de noordkant is dat 30 tot 50 meter.De badstranden bestaan hoofdzakelijk uit gras en zowel noord als zuidkant hebben genoeg stranden om tijdens de vakantie of fietsroute te zonnen en pauzeren.
Het meer is ideaal om te zeilen, roeien, kanoen, vissen en zwemmen.
Ook is het prettig toeven op een van de terrasjes in de nabijheid van het meer, waar het in het zomerseizoen tot laat in de avond gezellig druk blijft.
De meeste vakantie woningen en appartementen bevinden zich aan de Noord kant van het Balatonmeer, alwaar ook de mondaine badplaats Balatonfured ligt.

De stad Veszprém is een van de oudste steden van Hongarije en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie / regio. Voor velen die het Balatonmeer als uitvalbasis hebben is een bezoek aan deze historische stad, 15 kilometer te noorden van het meer, een echte must.
 

Vakantiehuizen Balatonmeer noordoever vanaf 161 EUR/ week

Volgens de legende is Veszprém gebouwd op zeven heuvels en was het kasteel reeds aanwezig toen de Hongaren voor het eerst dit gebied innamen. Men vermoedt dat het imposante kasteel van oorsprong een 9de-eeuws Frankisch fort was dat zijn naam aan de Poolse prins Bezprim heeft ontleend en dat nadien als een van de eerste kastelen in Hongarije in steen weer werd opgebouwd.

Gebouwd op de zeven heuvels bevat de stad ook een niet te onderschatten rijkdom aan architecturale en historische monumenten met als pronkstukken de St-Michael kathedraal, de Gizella kapel met zijn 13de-eeuwse fresco’s en het barokke bisschoppelijke paleis. Met al dit moois zou het dus een gat in uw cultuur vormen mocht u deze stad links laten liggen.

De Koninginnestad Veszprém is een op het eerste zicht een rustig en verlegen stadje. Toch heeft ook deze stad op ontspanningsgebeid heel wat aan zijn bezoekers te bieden. Buiten de culturele en archeologische bezienswaardigheden heeft Veszprém ook enkele andere troeven die het kan uitspelen.

De Kittenberger Zoo is top :

Een bezoek aan de dierentuin met heel de familie is een absolute aanrader, de dierentuin van Veszprém meer dan de moeite waard en zijn voor de wijnliefhebbers de vulkanische wijngaarden die de heuvels omheen de stad bekleden de ideale bestemming voor een “proef”ritje.

’s Avonds kan je ook in Veszprem genieten van tal van typische restaurants die zowel lokale als internationale gerechten aanbieden. Eet vooral soep vooraf want dat zijn de hongaren gewend en soepen zijn ook meestal heel erg lekker. Ook de typische goulash/stoofvlees maar ook de voortreffelijk traditionele kipgerechten doen u waarschijnlijk al het water in de mond krijgen..  
 

Tihany is een dorpje gelegen op een schiereiland en ook dit is een bezoek meer dan waard. De bewoners van dit dorp hebben, wat zich ook weerspiegelt in de torenhoge vastgoedprijzen, het hoogste inkomen van alle Hongaren. Het dorp is prachtig gelegen op een schiereiland aan de noordzijde van het Balatonmeer. Door deze prachtige locatie, die van het hele Balatongebied de beste panoramische zichten geeft op het Balatonmeer, is het voor menig fotograaf een verademing om boven op de heuvel bij de abdij foto's te maken.

Restaurantjes zijn er hier tientallen en er is goed te eten, dus neem de tijd voor Tihany te bezoeken

Vooral de zonsop- en ondergangen en het rijzen van de maan zijn enkele van de favoriete vakantieprenten. Het centrum van Tihany wordt door een majestueuze 15de-eeuwse benedictijnenabdij die de laatste rustplaats van Sint Andreas bevat, overheerst. De kerk zelf werd in 1754 in barokstijl heropgetrokken en vormt samen met de, op historisch en cultureel gebied zeer belangrijke, abdij nog steeds een populaire toeristische attractie. Wat misschien niet direct geweten is maar wat zeker het vermelden, of is roepen misschien een beter woord, waard is, is dat Tihany ook bekend staat om zijn echoooooo, die vooral in de 18de-eeuw de aanzet was tot de creatie van verschillende bekende gedichten. Vul daarom ter plaatse uw longen met frisse Balatonlucht en doe de test!  


Het weer : www.accuweather.com/en-us/hu/veszprem/veszprem/forecast15.aspx

Top 5 bestsellers
Alsoors Zomerhuisje Endrodi Geel
Gastenkamers Lovas Hongarije
Vakantiehuisje Honved
Ons huis Felsoors
Familie huurhuis 1 Herend
In de aanbieding
Meer info binnenkort

€ 0,00
Zoek producten
 
 
Alle bedragen zijn inclusief BTW     
      Powered by CCV Shop webwinkel beginnen