Welkom in Hongarije
Balaton Informatie
Balaton Nieuws
Vissen op Balatonmeer
Overnachtings adressen
Voorwaarden
Meestgestelde vragen
Contact
Gastenboek
Nieuwsbrief aanmelden
Producten
Koop huizen
Koop grondstuk
Huur huizen
Vakantie huis en appartementen
0  Product(en) in winkelwagen
  Goed verzorgde vakanties

De mooiste huizen en vakanties - Rond Balatonmeer in Hongarije

  Goed verzorgde vakanties
Foto
Het Balatonmeer is het grootste meer (592 km²) van Midden-Europa. Het meer ligt in het westen van Hongarije en heeft een langgerekte vorm: de lengte is 79 km, de grootste breedte 15 km. De maximale diepte is elf meter, de gemiddelde diepte bedraagt echter slechts twee meter, waardoor het water 's zomers relatief warm wordt.
Foto
Vissen in het Balatonmeer is populair. In de havens wachten de sportvissers op een grote vangst. Met name de snoekbaars lucioperca lucioperco is in trek. In het Hongaars heeft deze twee namen fogas en süllö voor de kleine, jonge vis. Er wordt ook gevist op meerval, snoek, karper, forel en paling.
Foto
Om in Hongarije te mogen vissen moet u in het bezit zijn van een Visakte voor Hongarije en een regionale vergunning. Deze documenten kunt u verkrijgen bij de Vis- en hengelsport organisaties die de controle uitvoeren over de visrechten. Meestal verkopen deze beide documenten. Het is belangrijk te weten dat de visakte het gehele jaar geldig blijft. U kunt derhalve het gehele jaar lang meerdere regionale vergunningen kopen met 1 en de zelfde Visakte, u dient deze dan wel te laten zien. Overigens is de regionale vergunning slechts geldig gedurende de dag of periode welke daarop vermeld staat


Foto
De volwassen hengelaar (18 jaar of ouder) mag met twee hengels vissen terwijl de jongere vissers maar 1 hengel mogen gebruiken. Per hengel mogen maximaal 3 haken gebruikt worden.

Een volwassen hengelaar mag, met een enkele uitzondering, maximaal 5 vissen per dag vangen van de soorten waarvoor een minimale vislengte geldt. Van deze 5 mogen er slechts 3 van de dezelfde soort zijn.

Van alle overige vissen mag maximaal 10 Kg per dag gevangen worden. De laatste vis mag deze 10 Kg grens doen overschrijden.

De jongere vissers mogen maximaal 3 vissen vangen, uit de lijst van vissen met een minimale lengte, waarvan er maximaal 2 vissen van dezelfde soort mogen zijn. In verschillende wateren gelden verdere beperkingen. U dient dan ook altijd te informeren naar de regels.
Foto
Het Balatonmeer kan echter ook gevaarlijk zijn; maar u wordt overal aan het meer door middel van lichtsignalen gewaarschuwd voor een opkomende storm. Verlaat u dan snel het water, maar blijft u wel in de buurt om vanaf een beschutte plek naar de storm op het meer te kijken, want dat is een fantastische ervaring. Het Balatonmeer is misschien wel op zijn mooist als de woeste groene golven zich tooien met witte schuimkoppen.
Foto
Het meer is mede daardoor een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van dat land. Het heeft in het door land omsloten Hongarije de bijnaam "de Hongaarse Zee". In het midden wordt het meer vrijwel in tweeën gedeeld door het schiereiland Tihany: de doorgang is aan de zuidkant 1,5 km breed. De voornaamste waterleverancier is de rivier de Zala.


Foto
Vakantiehuizen Balatonmeer noordoever vanaf 161 EUR/ week
Belangrijkste vissoorten van het Balatonmeer
1 Paling
Foto
2 Karper
Foto
3 Meerval
Foto
4 Snoekbaars
Foto
5 Forel
Foto
Verder zijn er nog diverse soorten witvis te vangen in het Balatonmeer.
Top 5 bestsellers
Alsoors Zomerhuisje Endrodi Geel
Gastenkamers Lovas Hongarije
Vakantiehuisje Honved
Ons huis Felsoors
Familie huurhuis 1 Herend
In de aanbieding
Mooie Woonwagen Noord Frankrijk Welkom in Caumartin ! Aan de rand van het bos van Crécy-en-Ponthieu, wordt u welkom geheten door Jean-Claude en Dominique zij ontvangen u graag op hun ...

€ 650,00
Zoek producten
 
 
Alle bedragen zijn inclusief BTW     
      Powered by CCV Shop webwinkel beginnen